MOBY´s PLACE

the place to be voor liefhebbers van oldtimerbromfietsen en moto´s van de merken MOBYLETTE/MOTOBECANE
Club Motobécane de Belgique/Flandres - Vlaamse Mobyletteclub

De persoonlijke MOBY-geschiedenis van clublid Polle

Hallo beste MOBY-vrienden !

Hierbij beschrijf ik de beginjaren van mijn Moby-verleden.

De foto met de grijze Moby is gemaakt op mijn twaalfjarige leeftijd tijdens mijn heilige plechtige communie. Toen scheurde ik al rond op een Moby door de straat en op het veldweggetje door de velden. Deze Moby heb ik gekregen van onze overbuur. De beenschermen werden er afgegooid en de knalpot werd volledig ontdaan van de demper. Lekker veel lawaai.
Op foto bovenaan was ik 14 jaar. De afgebeelde bromfiets was mijn omgebouwde fiets-o-matic . De benzinetank werd vervangen omdat de originele fel lekte. Er kwam er een op van een Honda c310 en het zadel is afkomstig van een Honda Amigo. De open uitlaat is een stuk metalen elektriciteitsbuis die achteraan een beetje werd platgeklopt. Ook weer lekker veel lawaai. De bromfiets werd geheel zwart geschilderd en op de benzinetank heb ik met de borstel een doodshoofd geschilderd.
Nadien heb ik nog veel verschillende Moby’s naar de ......gereden. Bij ons in de straat zat een oud ijzerhandelaar en telkens als ik naar school reed keek ik goed of er geen Moby op de hoop lag. Was dit het geval stopte ik bij ´de Jan´ - zo noemde ie - en vroeg of ik deze mocht hebben en meestal was het antwoord ja. De afspraak was echter dat als de brommer stuk was, dat ik hem dan moest terugbrengen voor het ijzer. De hoop bromfietsen groeide gestaag en ook de berg onderdelen. Na een tijdje was de interesse over en stonden die bromfietsen daar maar te staan. Toen besloot mijn vader ze allemaal weg te doen en het schuurtje op te ruimen.

De tijd vliegt voorbij en met het ouder worden komt dat jeugdgevoel terug. Al op 29 jarige leeftijd werd een eerste EEG gekocht. Deze staat met foto elders op deze site. Ondertussen groeit de interesse in het merk. Hierbij beleef ik veel plezier en leer ik boeiende mensen kennen die ook met deze Moby’s bezig zijn. Wat voor mij primeert is het rijden op en onderhouden van deze zalige bromfietsjes.


Gr,

Moby Polle
Pagina reeds : 2279 keer bezocht

Copyright © Whoosh 2023