MOBY´s PLACE

the place to be voor liefhebbers van oldtimerbromfietsen en moto´s van de merken MOBYLETTE/MOTOBECANE
Club Motobécane de Belgique/Flandres - Vlaamse Mobyletteclub

Verslag van de Mobyrit te Geel op 12 juli 2009: in het teken van 60 jaar Mobylette/MotobécaneWe wisten best dat het er rond deze tijd van moest komen: het organiseren van een Vlaamse Mobyrondrit in het teken van 60 jaar Mobylette.
Eerder had superMobyexpert Henk uit Nederland al tal van initiatieven genomen middels het bromfietsforum om Mobyliefhebbers te MOBYliseren ;-) voor deelname aan buitenlandse events, met succes trouwens, doch we konden als landelijke Mobyclub moeilijk achterblijven of aan de zijlijn blijven staan.
Op zondag 12 juli was het dan zover, op initiatief van Polle uit Geel wiens mooie AV85 deze maand trouwens op de frontpage te bewonderen valt.
We spraken af om een rit van exact 60 km uit te zetten om het 60-jarig lustrum extra uit de verf te doen komen. Polle baseerde zich op het fietsroutenetwerk en stippelde een leuke route uit die ons het gevarieerde landschap leerde ontdekken. Geel en omstreken heeft echt wel wat te bieden aan landschappen.
Hieronder vind je wat plaatjes terug van oa Henk en mezelf. De opkomst viel aardig mee gelet op de late bekendmaking en het wat onzekere weer dat voorspeld werd: vijf dapperen daagden op om de rit mee te rijden doch we mochten op het ontmoetings-en startpunt nog een zeer nette opgeknapte EEG bewonderen die een volgende keer ook wel effectief zal ingezet worden, zo mochten we vernemen.even het hesje aandoen
Rijimpressies van Henk

Voor mij was het deze keer erg prettig dat ik me niet bezig hoefde te houden met routes of panne van de overige deelnemers. De enige met een kleine storing was ikzelf: de nippel van mijn voorremkabel begaf het immers. Ik heb gewoon door kunnen rijden, want er was weinig verkeer en heuvels kwamen er nauwelijks voor.
Tijdens de eerste stop was het euvel binnen 5 minuten verholpen, want een vooremkabel hoort bij mijn standaarduitrusting.
Slechts 6 deelnemers waren er, waaronder een jeugdige bijrijdster. We hadden er meer verwacht, maar de weersverwachtingen waren niet zo gunstig. We hebben inderdaad een flinke bui meegemaakt, die op ons weinig indruk maakte, want we waren er goed op gekleed. Persoonlijk rij ik trouwens liever in de regen met een motorpak aan, dan dat ik stil sta bij 30 graden.
Na de pauze klaarde het weer op en hebben we lekker in het zonnetje gereden.
De Antwerpse Kempen is een welvarende streek: de wegen zijn goed en de huizen zien er verzorgd uit.
Polle en Rudi hadden een leuke route uitgezet over allerlei kleine weggetjes. Bij het eindpunt hebben we nog onder het genot van een Trappist nagekaart in café Den Thijs. Makkers, bedankt voor de rit.

HenkPolle en Marieke; bedankt Polle !


Pagina reeds : 3201 keer bezocht

Copyright © Whoosh 2023