MOBY´s PLACE

the place to be voor liefhebbers van oldtimerbromfietsen en moto´s van de merken MOBYLETTE/MOTOBECANE
Club Motobécane de Belgique/Flandres - Vlaamse Mobyletteclub

Verslag van de Kaptein herdenkingsrit te Arnhem op zondag 3 mei 2009
met speciale dank aan onze verslaggever ter plekke en Moby-ambassadeur Henk van KesselIn het kader van 60 jaar Mobylette worden er dit jaar veel ritten georganiseerd. De openingsrit in Nederland was in Arnhem. Eind mei tijdens het Pinksterweekeinde zal men diverse Motobécane en Kapteinmensen uit de lage landen aantreffen in Saint Quentin.

Opkomst
De opkomst bij de rit te Arnhem was erg goed: 28 deelnemers.

Brommers
Er was gevraagd om vooral op lichte brommers en snorfietsen te komen en die waren er volop te zien: AV3, AV31, FOM,1e model EEG10 (AV42),EEG15 (AV44), Robuust S25, super S35 uit 1958 Cady, Bonny Claudette en G50.
Ook enkele zwaardere types zoals: AV92, SP93, Moby Sport S65 en een Motobécane Poney AG2.

Startpunt/eindpunt
We eindigden waar we startten en wel in Velp bij het Golden Tulip hotel. Een ideale startplek. Gemakkelijk te vinden, gigantisch veel parkeermogelijkheid en de restaurantfaciliteiten bij de hand.

Route
Het eerste stukje van de route ging langs de locaties waar vroeger de Kapteinfabrieken hebben gestaan. Daarna werd via een stuk langs de rivier de IJssel naar de vijvers bij kasteel Biljoen gereden voor een fotosessie. Het leukste stuk was wel de tocht naar de Posbank met wat leuke hellingen en mooie vergezichten. Een bijzonder mooi natuurgebied en bovenop de Posbank een restaurant met architectonische allure. De bitterballen zijn daar bijzonder lekker ;-)

Afsluiting
Na het einde van de rit werd eerst nog door velen op de Motobécane Poney van Naud Aendekerke over het parkeerterrein gereden. Door sommigen werd daarna nog wat nagepraat in de gezellige bar van het Golden Tulip hotel. Ook werd er al gesproken over het Pinksterweekeinde te Saint Quentin, waar diverse deelnemers van de toertocht Arnhem ook aanwezig zullen zijn.

Op het forum staan nog meer foto’s van deze geslaagde toertocht. Ga er eens kijken en ontdek zo ook dit forum als kanaal om met gelijkgezinden over je passie te spreken.

Groet,
Henk


Pagina reeds : 3189 keer bezocht

Copyright © Whoosh 2023