MOBY´s PLACE

the place to be voor liefhebbers van oldtimerbromfietsen en moto´s van de merken MOBYLETTE/MOTOBECANE
Club Motobécane de Belgique/Flandres - Vlaamse Mobyletteclub

Verslag van de eerste Mobyrondrit te Kalken op zondag 20 april 2008Ruim vier maanden na de oprichting van de Club Motobécane de Belgique (CMB)/Vlaamse Mobyletteclub - beter gekend als Moby´s Place in internetjargon - besloot ik het er op te wagen en een eerste rondrit te plannen. We telden immers al ruim 40 leden na enkele maanden en vooral de eerste weken dat onze website zichtbaar was, liepen er elke dag wel één of meerdere inschrijvingen binnen.
Toch besloot ik om te opteren voor deelname aan een rit die anderen organiseerden; kwestie van niet overhaast te werk te gaan en de opkomst even af te wachten. Graag tekenden we in op het via Kapaza aangekondigde evenement van een trio jonge gasten uit Kalken, Oost-Vlaanderen, die nu al voor de tweede keer een rondrit voor oude voertuigen (zowel auto´s, bromfietsen als fietsen) organiseerden ter gelegenheid van de Sint-Pietersfeesten aldaar.

Vooraleer de foto´s te bekijken, wil ik jullie een anekdote niet onthouden: je moet weten dat ik altijd goed op tijd probeer te komen. Ik had de leden via de elektronische nieuwsbrief ook al vooraangekondigd dat we met onze Moby´s tijdig zouden verzamelen op de plaats van vertrek. Niets daarvan ! Niet omdat ik niet tijdig was vertrokken van bij mij thuis te Haacht, Vlaams-Brabant, om de lange rit aan te zetten, doch omdat ik een wel zeer ongewoon technisch probleem moest oplossen na aankomst.
Ik had m´n AV 88 immers in m´n monovolume geladen en onder andere gestabiliseerd met een spangordel. Nu bleek dat ding zich zodanig te hebben vastgezet dat er geen greintje beweging meer in te krijgen viel. Even dacht ik dat ik de rit dus voor bekeken kon houden, doch dan wist ik toch paniek te vermijden en belde ik Matthias van de organisatie op z´n GSM op. Die deelde ik alvast mee ´dat ik wat later zou inschrijven´ en ik vroeg ook een moersleutel om de hechtingsbout van de spangordel te kunnen losdraaien. Dat lukte want Matthias was er als de pinken bij om die sleutel te brengen, doch daarmee was het probleem nog niet opgelost. De gordel zat immers nog altijd klemvast rond m´n bagagerek en er viel geen beweging in te krijgen. De tijd tikte intussen langzaam verder weg ...
Dan maar een andere sleutel ´besteld´ en gekregen en ook het rekje gedemonteerd. Zadeltassen los, brommer bevrijd en uitgeladen en dan gauw alles terug monteren. Ik was nog net op tijd bij de inschrijvingstafel doch daar bleken de formulieren intussen op te zijn. Er bleken dan ook 118 oude bromfietsen ingeschreven; tel er mijne en nog enkele andere niet-ingeschreven voertuigen bij en dan weet je wel wat een drukte er was.

Kennismaken onder Mobyvrienden vooraf was er dus niet bij doch onderweg kwamen we elkaar tegen en bij de eerste stop praatten we verder bij. Jean, Noël, Martin, Theo, Luc en de man met rode helm op z´n prachtige oude Moby uit ´54 wiens naam ik weer vergeten ben ...

Prachtig was het. Ook al sjeesden wij niet zo over de weg als al die snelle jongens, wij genoten van het rijden en van het goede weer. Het past om hier de organisatie te feliciteren met deze prachtig uitgezette rit en Luc te danken voor de foto´s. Tot een volgende keer !!!

Rudihet organiserend triode eerste stopintermezzo onderweg: de Moby Collection van Lucniet halfweg, doch bijna op het einde van de ritenkele van onze 'vehikels'dat de eerste clubrit een echt champagnemoment was, bewijst deze foto ;-)


Pagina reeds : 3374 keer bezocht

Copyright © Whoosh 2023