MOBY´s PLACE

the place to be voor liefhebbers van oldtimerbromfietsen en moto´s van de merken MOBYLETTE/MOTOBECANE
Club Motobécane de Belgique/Flandres - Vlaamse MobyletteclubDe persoonlijke Mobygeschiedenis van Bram Vandevelde


Hierbij geef ik de geschiedenis weer van mijn hieronder afgebeelde ´Mobymatic´. Deze werd, als ik mij niet vergis want ik kan het jaartal niet controleren, in het magische jaar ´68 door mijn overgrootmoeder als geschenk gegeven aan mijn eigenste moeder.
Zij reed er haar hele studententijd mee rond in Leuven. Nadien deden haar twee zussen dit ook. Vervolgens reed mijn grootmoeder er mee wanneer mijn grootvader op fietstocht ging, want ze was niet al te goed te been. Dit duurde echter niet lang, en de ´MBK´ belandde in een donkere hoek van een ondergrondse garage . Dit, voor ongeveer 15jaar..

Na lang discussiëren heb ik hem dan mogen ´kopen´ voor de symbolische prijs van 1euro ;-)
Ik heb hem uit die donkere garage gerold, de banden opgeblazen, oude benzine eruit en nieuwe erin, en na 2 omwentelingen draaide hij weer als nieuw.

Dit is ongeveer al 2j geleden. Sindsdien heb ik heel de motor uiteengevezen, gekuist, de bougie vervangen en er een nieuwe achterband opgelegd. Voor de rest is deze Moby dus exact 40j oud geworden, als ik ´68 als aanvangsjaar neem. De bromfiets stond tot nu toe altijd bij mijn ouders thuis aan zee, terwijl ik in Leuven op kot zat. Zo een pracht van een Moby hier in Leuven te kijk zetten is er gewoon om vragen. Tegenwoordig worden er hier zoveel fietsen en bromfietsen gestolen dat ik het risico liever niet neem. Bij mij thuis in Brussel, hetzelfde verhaal, dus de Moby bleef in Oostduinkerke. Binnenkort verhuis ik echter, dus dan kan hij (eindelijk) mee ;-)

Met vriendelijke groet,

Bram Vandevelde
Pagina reeds : 2616 keer bezocht

Copyright © Whoosh 2023