MOBY´s PLACE

the place to be voor liefhebbers van oldtimerbromfietsen en moto´s van de merken MOBYLETTE/MOTOBECANE
Club Motobécane de Belgique/Flandres - Vlaamse Mobyletteclub

De persoonlijke MOBY-geschiedenis van Rudi KennesWe schrijven april 1975. Zelf ben ik op dat ogenblik net geen 15 jaar oud. Mijn ouders werken allebei en mijn moeder heeft een vervoermiddel nodig om gemakkelijk tot op haar werk in Leuven te geraken. Ze beschikt wel over een rijbewijs voor de wagen, doch dat kreeg je in die tijd zomaar. Ze kon dan ook niet rijden en bovendien hadden we toen maar één gezinswagen, een tweedehands volkswagen.
Om tot in Leuven te geraken, aan de Tervuurse vest, waar vleesgroothandel Artois gevestigd was, en waar mijn moeder in dienst was als hoofdboekhoudster, hebben ze toen besloten om een lichte bromfiets te kopen.
Het werd een Mobylette, model de luxe, type 50 L. Zo licht hanteerbaar was die bromfiets trouwens niet. Het was één van de zwaarste uit het toenmalige bromfietsgamma. In vergelijking daarmee woog een Honda Amigo zo licht als een veertje. Kwaliteit en betrouwbaarheid, daar ging het hen om, en geloof me, die was er te vinden bij deze brommer.
Nooit pech mee gehad. Ook niet nadien, toen ik als 16-jarige de brommer gebruikte om mee naar school te rijden, en dat, terwijl ik toch regelmatig het gashendel volledig opendraaide.
De brommer rijdt nog steeds en verkeert nog steeds in nieuwstaat zoals je zelf kan merken.
De brommer werd op 14 april 1975 aangekocht bij bromfietszaak Jos Van Pee uit de Tiensestraat te Leuven, en dat voor 11.163 oude BEF, BTW aan 18 % incluis. Deze handel bestaat nu nog, al is de zaakvoerder nu de meestergast van toen. De cirkel is nu rond, want met mijn andere Moby´s ging ik opnieuw langs bij deze bromfietshandel. De man was onder de indruk en heeft zelf ook wat staan, waarover ik later allicht zal rapporteren, elders op deze site.Mobylette de luxe uit 1975

Pagina reeds : 4318 keer bezocht

Copyright © Whoosh 2023