Historiek

Deze Belgische/Vlaamse oldtimerbromfietsclub zag het levenslicht op 8 januari 2008.

Op deze pagina zullen wij enerzijds de persoonlijke MOBY-geschiedenis brengen van onze leden, en anderzijds zullen wij de historiek van onze geliefde merken Motobécane/Mobylette weergeven via allerlei links:

  • Een link naar de Wikipediapagina ter zake:

De geschiedenis van het merk Motobécane volgens de Wikipedia-encyclopedie

  • Een link naar een website over de historiek van het logo:

De historiek van het logo Motobécane/Mobylette

Hieruit blijkt ook onze persoonlijke voorkeur voor het voorlaatste logo, dat we dan ook als uithangbord van onze website hanteren. Deze voorkeur is ingegeven door twee overwegingen:

  • vooreerst is deze variant van het logo kenmerkend voor de steile opgang van de bromfietsen onder de benaming Mobylette die onze jeugdjaren kleurde
  • daarnaast gaat deze variant van het logo het MBK-tijdperk vooraf en willen we daar ergens een grens trekken, al willen we geenszins eigenaars of liefhebbers van bromfietsen met het merkteken MBK afstoten

Wie is Moby?

De mascotte van Moby´s Place.
Moby bestaat, Moby leeft!
Moby is het gekke figuurtje dat in de rechterbovenhoek van je scherm verschijnt bij het aanklikken van deze site.
Moby is ons icoon, onze mascotte.
Maar Moby zit ook in ieder van ons: het is de gedeelde passie voor onze oldies van de merken Mobylette/Motobécane. Moby dat ben je zelf !
Wees dus Moby en wordt lid van deze club en wordt Moby onder de Moby´s;-)

  • Een link naar een basiswebsite van Mobyspecialist Henk van Kessel in Nederland:

http://www.pantin.nl

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hallo ik ben Moby!
De mascotte van Moby´s Place. Moby bestaat, Moby leeft! Moby is het gekke figuurtje dat in de rechterbovenhoek van je scherm verschijnt bij het aanklikken van deze site. Moby is ons icoon, onze mascotte. Maar Moby zit ook in ieder van ons: het is de gedeelde passie voor onze oldies van de merken Mobylette/Motobécane. Moby dat ben je zelf ! Wees dus Moby en wordt lid van deze club en wordt Moby onder de Moby´s ;-)